Cerita Tentang [
Umum
]

To You.. Apa Tu?

Ada satu insiden yag tak dapat dilupakan. Masih berkaitan dengan pakcik Aku yang seorang itu:

Pakcik: "Nanti kalau ada masa tolong Cik buatkan to you."
Aku: "Haaa.. apa dia Cik? To you? Apa tu?"
Pakcik: "Ala yang orang buat bayar bil online tu..."
Aku: "Oooooooooooo... Maybank2U"
Pakcik: "Haa.. yang itu la Cik nak cakap tadi!"
Aku: (Senyum & Ketawa)
Pakcik Aku ni memang advance berbanding dengan orang yang sebaya dengannya. Dia memang suka mencuba sesuatu yang baru dan terkini. Setiap kali berjumpa, tentu ada perkara yang akan ditanya berkenaan dengan IT. Kadang-kadang apa yang hendak ditanya pun Aku tak berapa faham.. dan selalunya jadi bahan gelak saudara mara :D

Tags:
:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

5 comments

  1. Pada firasat aku la Pakcik ko ni kalau lahir zaman kita pasti dah jadi pakar IT dan mungkin dah jadi tojey busat macam Bill Gates - sayangnye mungkin dia tak berpeluang seperti kita.

    ReplyDelete
  2. tokey bukan tojey heheheh

    ReplyDelete
  3. Aku rasa pun macam tu jugak.. Sebab dia sanggup kumpul duit  beli laptop dan pc!  Kadang-kadang terfikir jugak, macam nampak membazir bagi orang yang seusianya.  Tapi tetap puji la sebab dia sedaya upaya mengikut perkembangan zaman.  Skrg nih dia ber YM dengan anaknya yang belajar di KL!

    ReplyDelete
  4. ingt kan to you (kicap) coz org kedah panggil kicap tu 'to you'

    ^_^

    ReplyDelete
  5. Ha'ah le.. "to you" kicap kat kedah! :D

    ReplyDelete