Persiapan Raya - Part 1

Tahun ini persiapan untuk hari raya disediakan agak lewat. Maklumlah, gaji pun baru dikreditkan ke dalam akaun bank dua hari yang lepas (lagi 2 hari nak raya!). Alhamdulillah! Itu pun sudah dikira cukup bagus, kalau nasib tak baik mungkin lepas hari raya baru gaji masuk! Dapatlah kami membuat persiapan Hari Raya seadanya.

0 comments:

جاوي

كالي تراحير اكو منولس دالم جاوي 20 تحون يع لفس. تك تاحو نك دمولاكن داري مان. تاكوت ترتوليس ايت ساله. تتافي كالو تك دمولاكن تنتو اكن لوف تروس. كالو سوده لوف تنتو اكن فوفوس. اف ايت جاوي؟

0 comments:

Akhirnya.. Dia Berjaya

"Abah.. Nurin haus.." Abah.. Nurin Lapar" Lagi sejam hendak berbuka puasa lebih hebat rengekkannya. "Nurin Iman kena sabar.. sekejap lagi hendak berbuka!" Ujarku. Dalam pada merengek-rengek itu, akhirnya dia tertidur! Kesiannya.. Tetapi apa yang penting Nurin Iman telah berjaya berpuasa penuh setelah beberapa kali mencuba. Alhamdulillah.

0 comments:

McCurry Vs McDonalds.. McDin

Tersenyum bila Aku membaca berita ini di akhbar online. Patutnya dah lama orang-orang Scotland yang mempunyai "Surname" Encik Mc menyaman McDonalds sebab menggunakan nama keluarga mereka atau menuntut royalti atas penggunaan nama tersebut!

0 comments:

Modenas Jaguh 175 - Ganti Oil Seal Enjin & Fork Hadapan

Sudah sampai masa untuk satu lagi "major" servis. Projek kali ini ialah mengganti "Oil Seal" enjin dan "Oil Seal" fork hadapan.


Ganti Oil Seal Enjin Dan Fork 


 "Oil seal" enjin itu memang sudah bermasalah sejak beberapa bulan yang lepas dan "Oil Seal" fork hadapan pun mula menunjukkan tanda-tanda kebocoran. Bila sudah ada dua masalah ini barulah Aku ambil keputusan untuk menggantikannya dan membuat servis enjin serentak.Modenas Jaguh 175 - Ganti Oil Seal Enjin & Fork Hadapan
Kerja-kerja Mengganti Oil Seal Sedang DilakukanOil Seal Bocor Brek Hadapan Tidak Mencengkam!


Modenas Jaguh 175 ini digunakan setiap hari untuk ke tempat kerja. Bila "Oil Seal" fork hadapan sudah mula bocor, sisa minyak "fork" mengalir ke "Disc Brake" dan menyebabkan brek hadapan tidak mencengkam dengan baik! 

Motor sebesar ini tidak dapat berhenti dengan sempurna tanpa brek hadapan dan belakang yang bagus. Bahaya.. sebab itu perlu dibaiki secepat mungkin!

0 comments:

1 Malaysia, 3 Malaysian - HangusIklan Proton sempena hari kemerdekaan. Terdapat 7 siri kesemuanya. Siri ke 7 ini bertajuk "Hangus". Kesemuanya berlatar belakangkan pasar malam, ringkas tetapi sarat dengan mesej mengenai Malaysia dan kepelbagaiannya. Afdlin Shauki, Dato David Aramugum dan Ho Yuhang memang bersahaja melakonkannya.

0 comments:

15 Malaysia

Sejak bulan lepas laman web 15malaysia.com menjadi tumpuan. 15malaysia merupakan satu projek yang amat unik mengenai Malaysia dari perspektif yang sedikit berbeza daripada aliran arus perdana. Kalau ada masa terluang, Aku akan tonton satu persatu filem-filem pendek yang disiarkan.

Ada buah tangan istimewa dari Allayarham Yasmin Ahmad di 15malaysia bertajuk "Chocolate"!

APA ITU 15MALAYSIA?

15Malaysia adalah satu projek filem pendek. Ia terdiri daripada 15 filem pendek tentang Malaysia yang diarahkan oleh direktor-direktor filem termuda di Malaysia. Masa julat setiap filem adalah kira-kira 5 hingga 7 minit. - 15malaysia.com


0 comments:

Merdeka!!!!

Aku taip artikel ini lebih kurang 2 tahun yang lepas di blog yang lain. Cuma kali ini Aku kemaskini dan "edit" beberapa bahagian untuk disesuaikan dengan keadaan semasa.

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™