Generasi Internet - Siri 1




Pernah rasa macam nak campak PC tak bila talian "internet down"? Bila diperlukan, masa itulah talian buat hal. Tetapi janganlah panas tidak tentu pasal, sebelum campak PC tu, periksa dahulu sama ada sudah membayar bil atau belum? 

Alhamdulillah, kemudahan infrastruktur internet sekarang lebih baik berbanding sepuluh tahun dahulu.

10 comments:

  1. Salam..

    Aha, zaman sekarang ni memang generasi internet.  Lukisan komik tu memang dah gambarkan sepenuhnya.  Sekarang ni bila tak dak line internet, mula jadi resah, walhal dulu2 tak dak internet okay je.  Sembang2 kedai kopi nikmati suasana malam.

    Kini minum secawan kopi sambil lihat skrin lappy tayangkan twitter :-D

    ReplyDelete
  2. haha.. does it mean we rely too much on the Internet? =P

    http://kenwooi.com

    ReplyDelete
  3. Yes.. I guess :D First thing in the morning that you check is email..

    ReplyDelete
  4. W'salam.. betul tu.. Saya menyaksikan perubahan ketara sejak berkecimpung dalam bidang I.T. terutamanya selepas popularnya broadband.. memang seakan ada ledakkan..

    Bila line down.. ramai yang terjejas..tak boleh buat kerja :D

    ReplyDelete
  5. Mohd Nadri SaringApril 20, 2010

    sebenarnya internet byk membantu memudahkan kerja2 seharian klu dimanfaatkan dgn baik..cthnya tak payah pergi post office utk byr bil utiliti, pergi bank dll..

    tp kdg2 pn hangin jugak bila line internet selalu buat hal..rasa mcm tak berbaloi byr bil tiap2 bln..

    ReplyDelete
  6. saya online kat umah je.. kat opis xtengok pon tenet nih.. n last week, adalah masa saya rasa yg internet ini sangat bosan.. huhu

    (ok.. saya mengaku.. saya  yg xtau nak tulis apa kat blog)

    ReplyDelete
  7. Haha..betul la tu.. time line tu ok.. semua kerja mudah.  Kalau down memang rasa susah dan tak berbaloi bayar bil..

    ReplyDelete
  8. hehe.. tak tau nak tulis apa? Cipta la resepi baru tak pun meh join saya baut komik :D

    ReplyDelete
  9. ha`a kan aku kalu xde tv xpe. tapi kalu xder intenet 1 hari aduss gelisah betul.

    ReplyDelete
  10. Rasanya semua orang begitu sekarang ini... TV tak de tak pe.. Internet tak de..another story beb!

    ReplyDelete

Copyright © 2017 BEAM™