Cerita Tentang [
Umum
]

Kalau Ada Logo Ini - Berani Nak Hisap?

Entry semalam mengenai Rokok Halal membuatkan Aku terfikir semula. Mungkin dengan pengenalan logo baharu ini akan mendorong perokok muslim untuk berhenti merokok dengan serta merta. Merujuk kepada artikel yang dipetik oleh Kosmo dan jika terbukti pengilang rokok di negara ini mengeluarkan rokok yang mengandungi Sel Darah Babi, Kerajaan harus mewajibkan penggunaan logo seperti ini :D


Kalau semua kotak rokok di Malaysia ditandakan dengan logo -Non Halal- atau "Pork Inside"  Aku amat yakin yang perokok muslim akan membuang tabiat buruk tersebut tanpa berlengah-lengah lagi.




Geli tak nak hisap kalau ada logo ini? :D Najis berat tu! Ada berani?



:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

14 comments

  1. haha.. i think it wont stop anyone from smoking anyway =P

    http://kenwooi.com

    ReplyDelete
  2. Yeah.. you're right.. :D

    ReplyDelete
  3. e.l.i.s.s.m.i.eApril 14, 2010

    dadah yang jelas haram pun dihisapnya..inikan rokok..

    ReplyDelete
  4. Tu la.. Tapi itu kes dadah.. Yang terlibat dengannya memang tak peduli akan halal dan haramnya.

    Yang ini Kes rokok. Sangat berbeza keadaannya. Saya kenal ramai rakan yang mempunyai latar belakang pengajian Islam dan Imam masjid yang merokok. Mereka yang seperti ini yang saya tidak dapat faham psikologi mereka sebenarnya.

    ReplyDelete
  5. Fitri JohariApril 14, 2010

    org kalo da ketagih memang nak gak macam mane pun...tp aku rase ade gak la impaknye walaupun sikit..sebab org melayu ni sensitif sket bab babi ni..huhu

    ReplyDelete
  6. :D betul tu..  Orang melayu part binatang itu memang ada sensitif sikit!

    ReplyDelete
  7. ape kata letak gambar babi terus, sambil senyum lg..
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. Hehehe.. Ok jugak tu.. gambar sambil senyum :D

    ReplyDelete
  9. hah..kalau dah jenis ketegar tuh, xdenya nak berhenti..diorg buat xnampak jek..

    ReplyDelete
  10. Hehehehe...

    ReplyDelete
  11. perokok ni cerdik tau, macam2 alasan dia bagi kalu tunjuk kotak tu. rokok belah eropah sahaja wat ngan babi diorang cakap.

    ReplyDelete
  12. Kekeke...memang cerdik pun. Infact terlebih cerdik!

    ReplyDelete
  13. Mohd Nadri SaringApril 17, 2010

    mereka akan tetap merokok dgn selambanya..tak kisah gambar apa nak letak..

    ReplyDelete
  14. Saya pun rasa begitu.. tak kira gambar apa pun yang diletak..

    ReplyDelete