Setiap 31 Mei..

Kira-kira pukul 4 petang Aku memberitahu Azza melalui telefon supaya tidak memasak untuk makan malam. Aku bercadang untuk membawa mereka makan diluar. Sebenarnya setiap 31 Mei ialah hari ulang tahun perkahwinan kami.


Cuma kali ini kami memberi peluang pada anak-anak untuk memilih tempat makan. Selalunya kami yang menentukannya. Nurin Iman pula mengatakan yang dia sudah lama tidak makan burger! (Rasanya baru minggu lepas Azza memasak burger di rumah!) Baiklah, pilihan yang amat jelas dan kami ke McDonalds!


Masa memang cepat berlalu, tidak sangka sudah 7 tahun kami berkahwin dan mempunyai 2 orang cahaya mata! Tahun hadapan Nurin Iman akan masuk ke darjah 1 manakala adaiknya Nurin Amani sudah pun menjangkau usia 2 tahun.

Selesai makan, kami ke kedai buku berhampiran untuk membeli buku cerita buat Nurin Iman. Alhamdulillah sekarang dia sudah boleh membaca dengan agak baik. Cuma bahan bacaannya perlu sentiasa ditambah dari semasa ke semasa untuk mengelakkan dia daripada cepat bosan.

Sambutan hari ulang tahun perkahwinan kami sangat ringkas.. Kami ke McDonalds dan kemudiannya ke kedai buku! :D


Baca blog ini melalui email :D Feed blog ini akan dikemaskini setiap hari (Jika terdapat entry terkini) sekitar jam 1:00 - 3:00 a.m. Sila masukkan email anda untuk melanggan:


Delivered by FeedBurner

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™