Alahai Blogger...

Entry berkenaan Facebook Spam yang ditulis pada hari khamis telah hilang!  Ia disyaki berlaku apabila blogger menghadapi masalah sejak petang semalam. Sebaik sahaja perkhidmatannya pulih, didapati "entry" terakhir diblog memang sah telah hilang.  


Mengikut kenyataan pihak blogger, entry tersebut tidak 
hilang sebaliknya hanya dibuang untuk sementara

Namun begitu mengikut kenyataan lengkap oleh pihak blogger yang dipos pada Buzz Blogger, menyatakan bahawa pihak blogger sedang berusaha sedaya upaya mengembalikan kesemua posting terakhir sebaik sahaja kerja-kerja pembaikan siap dijalankan. Nampaknya masih ada sedikit sinar disitu. Diharap segala kerja-kerja  mendapatkan semula data akan berjaya dilakukan.

Sejak mendaftar sebagai pengguna blogger pada tahun 2004, rasanya inilah kali pertama masalah seperti ini berlaku. Memang tidak dapat dinafikan memang agak kecewa apabila kehilangan satu "entry" dan sehari sebelumnya telah melakukan satu kesilapan di Facebook yang mengakibatkan kawan-kawan mendapat SPAM di wall. Nampaknya kekecewaan tersebut ditambah lagi dengan masalah di blogger!

Diharap selepas ini tiada lagi perkara yang pelik-pelik akan berlaku pada blogger. Sayang perkhidmatan yang sudah terbukti sangat cemerlang sejak bertahun-tahun lamanya tercemar dengan insiden ini. Diharap perkara sebegini tidak akan berlaku lagi di masa hadapan.
Anif.. Version 2.0 dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:Penghantaran Oleh FeedBurner

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™