Cerita Gigi Susu

Sudah beberapa hari dua batang gigi yang bergoyang itu sepatutnya tertanggal. Tetapi entah macam mana hanya satu yang tertanggal. 

Menurut Azza, gigi itu terjatuh ketika Nurin Iman sedang makan roti petang semalam.

Gigi yang satu lagi itu masih tidak mahu tertanggal walaupun pelbagai cara dan insentif diberikan. Antara insentif yang ditawarkan ialah jika gigi itu dapat ditanggalkan, kami akan membelikannya sebekas aiskrim yang besar!

Walaupun gigi  yang satu itu belum lagi mahu tertanggal, aiskrim tetap dibelikan. Cuma saiznya bukan yang besar seperti yang dijanjikan. Sebaik sahaja Nurin Iman mahu menghabiskan asikrim tersebut, gigi  itu tertanggal dengan sendirinya. Alahai senangnya....

Jangan bimbang Nurin Iman, anak Ku. Gigi yang tertanggal itu hanyalah gigi susu. Ia akan tumbuh semula :)Anif.. Version 2.0 dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:Penghantaran Oleh FeedBurner

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™