Kerenah Anak-anak Ketika Berpuasa

Sudah 11 hari berpuasa. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Anak-anak terutamanya Nurin Iman berjaya mengadaptasi sepenuhnya ibadah puasa. Tidak banyak kerenah seperti tahun pertama berpuasa dulu. Cuma yang agak ketara ialah badannya agak susut sedikit berbanding sebelum berpuasa tempohari.


Kalau dahulu apabila Nurin Amani melakukan provokasi dengan makan dihadapannya, Nurin Iman akan mengadu pada emaknya serta marah dengan tindakkan adiknya itu.  Kini diperhatikan, Nurin Iman lebih sabar walaupun provokasi tersebut masih lagi dilakukan oleh adiknya. 


Apabila tiba waktu berbuka puasa, permintaannya cukup mudah iaitu 2 keping murtabak dari bazar ramadan berdekatan kediaman kami. Walaupun pada hakikatnya dia hanya mampu menghabiskan satu daripadanya  :D Anif.. Version 2.0 dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:Penghantaran Oleh FeedBurner

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™