BEAM

Bila Encik Anif Menulis (BEAM)

Trending

01 August 2012

Kedudukan Pungutan Pingat Terkini Hari Ke 6 - Sukan Olimpik London 2012

Juara tahun 2008, Negara China masih lagi mendahului senarai pungutan pingat emas Sukan Olimpik London 2012. 

Pada hari ke 6 kutipan pingat emas bagi kontingen China ialah 13 pingat emas, menokok 4 pingat emas berbanding hari ke 5 [Link]. Namun begitu, Amerika Syarikat mengikuti rapat ditangga kedua dengan 9 pingat emas.

Pasukan dari Negara-negara Asean juga telah mula mengutip pingat. Indonesia cemerlang dengan 1 perak dan 1 gangsa, diikuti oleh negara Thailand dengan 1 gangsa. Kesemua pingat-pingat tersebut datangnya daripada acara angkat berat.


Berikut adalah kedudukan terkini pada hari ke 6 Sukan Olimpik London 2012 bagi negara-negara yang telah berjaya memenangi pingat emas:
Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Mdanif.com dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:
Penghantaran Oleh FeedBurner

Share |

No comments:

Post a Comment