BEAM

Bila Encik Anif Menulis (BEAM)

Trending

11 August 2012

Kedudukan Pungutan Pingat Terkini Hari Ke 16 - Sukan Olimpik London 2012

Persaingan antara kedua negara iaitu China dan Amerika Syarikat di Sukan Olimpik London 2012 masih lagi sengit walaupun ia sudah hampir ke penghujung.

Amerika Syarikat telah memintas dan berjaya mengekalkan kedudukan mereka di tangga teratas carta kutipan pingat. Sehingga artikel ini ditulis iaitu pada jam 3:30 pagi, Amerika Syarikat mendahului China dengan berkelebihan 3 pingat emas.Bagi Negara Asean pula, telah menyaksikan kedudukan negara kita Malaysia terikat pada kedudukan ke 55 bersama Indonesia dan Thailand  setelah Pandelela Rinong [Link] berjaya menambah pingat gangsa buat negara.
Berdasarkan kedudukan semasa, dapat dilihat bahawa keupayaan ahli sukan negara adalah hampir setara dikalangan Negara Asean. Masih terdapat ruang yang boleh diperbaiki lagi bagi meningkatkan kecemerlangan sukan diperingkat antarabangsa.Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

No comments:

Post a Comment