BEAM

Bila Encik Anif Menulis (BEAM)

Trending

07 August 2012

Kedudukan Pungutan Pingat Terkini Hari Ke 12 - Sukan Olimpik London 2012

Persaingan antara kedua negara iaitu China dan Amerika Syarikat di Sukan Olimpik London 2012 semakin sengit.

Walaupun begitu negara China masih lagi berupaya mengekalkan kedudukan mereka di tangga teratas carta kutipan pingat. Sehingga artikel ini ditulis pada jam 10:30 malam, negara China mendahului Amerika Syarikat dengan berkelebihan 3 pingat emas.

Hajat untuk melihat negara kita Malaysia tersenarai sebagai pemenang pingat akhirnya menjadi kenyataan. Namun begitu dikalangan negara Asean, Malaysia terikat bersama-sama Thailand untuk berada ditangga ke 53.

Indonesia merupakan masih lagi mendahului negara-negara Asean yang lain dengan kedudukan di tangga ke 47. Manakala Singapura pula berada dikedudukan tangga 60 dalam carta pungutan pingat.Berikut adalah kedudukan 10 terbaik bagi hari ke 12 Sukan Olimpik London 2012:

Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

No comments:

Post a Comment