Pemandu Pelancong Tidak Rasmi

Jata Negeri Johor - Kota Iskandar
Rasanya tahun ini sudah beberapa kali saya ke Kota Iskandar, Nusajaya [Link]. Semuanya disebabkan saya menggalas tugas selaku jurupandu arah serta pemandu pelancong tidak rasmi kepada saudara mara dan kaum keluarga terdekat. Seronok memperkenalkan sambil mempromosi tempat atau lokasi ini kepada mereka. 

Realitinya, ramai diantara saudara mara serta kaum keluarga terdekat yang masih lagi tidak tahu lokasi sebenar Iskandar Malaysia dan Pusat Pentadbiran Baharu Negeri Johor walaupun cerita berkenaannya saban hari keluar di televisyen.


Jalan-jalan Kota Iskandar, Nusajaya


Bila ada saudara mara yang datang ke Johor Bahru dan bertanyakan pendapat tentang tempat-tempat menarik sekitar Johor Bahru?  Balas saya mudah.. "Sudah samapi ke Kota Iskandar?" Kalau belum, boleh masukkan Kota Iskandar sebagai destinasi wajib untuk dikunjungi.Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™