Karnival Upin & Ipin - Stadium Bandaraya Johor Bahru

Karnival Upin & Ipin 2012 - Johor Bahru
Karnival Upin & Ipin yang diadakan pada 28, 29 dan 30 Disember 2012 yang lepas bertempat di Stadium Bandaraya Johor Bahru.

Bila anak-anak terlihat iklannya yang telah disiarkan di televisyen tempohari, kami sudah tahu bahawa hujung minggu tersebut memang kami akan dipaksa ke sana!

0 comments:

aigoPad M60 - Tablet Untuk Kanak-kanak

Aigo Pad M60 - Murah! Hanya RM159 Di Malaysia
Terpandang iklan ini di akhbar hari ini. Sangat terkejut apabila melihat harganya. Sebuah tablet berjenama aigoPad M60 bersaiz 6 inci dijual pada harga RM159! Rasanya buat masa ini, inilah tablet yang termurah yang dijual dipasaran sekarang.

Tablet ini boleh didapati daripada pengedar-pengedarnya yang sah di seluruh negara dan juga melalui Lazada Malaysia [Link]

0 comments:

Bajet 2013 - Rebat RM200 Bagi Pembelian Telefon Pintar - Senarai Peranti Yang Ditawarkan

Bajet 2013 - Rebat RM200 Bagi Pembelian Telefon Pintar - Senarai Peranti Yang Ditawarkan - Alcatel 993D, Alcatel OneTouch Glory 2, Alcatel OneTouch Inspire 2, The Buzz Phone, HTC Wildfire, Huawei Ideos X3, LG Optimus L3, Ninetology Black Pearl II, Ninetology Palette, Nokia 2730, Nokia 7230, Nokia Asha 305, Nokia Asha 308, Nokia Asha 311, Nokia C2-03, Nokia Lumia 610, Samsung Galaxy Chat, Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Y, Sony Xperia Tipo, ZTE Acqua & ZTE V790
Lanjutan daripada Pembentangan Bajet 2013 - Rebat RM200 Bagi Pembelian Telefon Pintar [Link]. Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam kenyataan akhbar bertarikh 27 Disember 2012 telah pun mengesahkan bahawa rebat RM200 terhadap pembelian telefon pintar akan bermula pada 1 Januari 2013.

0 comments:

Buat Duit Online: Top 10 Link Referrer Denaihati Julai Dan Ogos 2012

Buat Duit Online: Top 10 Link Referrer Denaihati
Alhamdulillah, blog ini sekali lagi tersenarai di Top 10 Link Referrer Denaihati untuk bulan Julai dan Ogos 2012. Ini merupakan kali ke 4 blog ini tersenarai setelah berjaya melakukannya untuk kali yang pertama pada bulan April [Link] yang lalu.

0 comments:

Only in China - Wordless Wednesday #66

Only In China - Mind The Hilly Road

0 comments:

Rokok Elektronik - Cerita Kedai Kopi

Rokok Elektronik - E Cigarette - Malaysia
Minggu lepas sesi cerita kedai kopi berkisar tentang rokok elektronik atau E-Cigarette [Link] yang semakin popular sekarang. Versi baharu yang telah dikemaskini diberitakan lebih canggih dan dapat memberikan lebih kawalan kepada penggunanya. 

0 comments:

Jualan Gudang Converse Dan Yong Tauhu

Jualan Gudang Converse 2012 - Plaza Pelangi
Semalam ada terbaca di akhbar tentang Jualan Gudang Converse yang diadakan di Plaza Pelangi.

Memandangkan hari ini saya tidak bekerja, saya bercadang untuk pergi ke sana bersama keluarga. Memang ada benda yang hendak dicari. Harap boleh mendapatkannya pada harga yang berpatutan.

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Singapura vs Thailand
Thailand vs Singapura

0 comments:

ASB - Dividen 7.75 Sen, Bonus 1.15 Sen

ASB - Dividen 2012 - 7.75 Sen, Bonus 1.15 Sen
KUALA LUMPUR, 21 Dis (Bernama) -- Pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) akan menerima dividen 7.75 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember, 2012 berbanding 7.65 sen tahun lepas.

Sejumlah 7.82 juta pemegang unit, yang kini memiliki sejumlah 110.2 bilion unit ASB, juga akan menerima bonus sebanyak 1.15 sen seunit.

0 comments:

Masa Untuk Berjalan-Jalan Makan Angin - Beijing #4

The World's Longest Corridor - Summer Place - Beijing 2012
Kami diminta berkumpul di lobi hotel dan memulakan perjalanan tepat jam 9:00 pagi.

Aturcara utama pada hari ke 4 di Bejing akan merangkumi lawatan ke Summer Palace, Panda House - Beijing Zoo dan Hutong Street.

Perjalanan ke destinasi pertama iaitu Summer Palace tidaklah terlalu jauh dari hotel penginapan. Cuma semasa hendak keluar dari hotel, bas yang kami naiki tidak dapat keluar kerana laluan keluar tersekat dek deretan kereta tetamu yang tiba-tiba memenuhi hotel bagi menghadiri satu majis perkahwinan yang diadakan pada hari tersebut.

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Singapura vs Thailand
Singapura vs Thailand

0 comments:

Only in China - Wordless Wednesday #65

Apple - iMac Lighter - Only In China

0 comments:

Kesibukan Menjadi Penghalang

Summer Palace - Beijing 2012
Masih ada beberapa lagi klip video yang belum sempat disunting menyebabkan siri cerita mengenai Masa Untuk Berjalan-jalan Makan Angin - Beijing [Link] tertangguh. Masih ada 2 lagi bahagian terakhir yang perlu dilengkapkan.

Walaupun sudah 2 bulan saya pulang ke tanah air, cerita tersebut masih segar dalam ingatan dan ditambah lagi dengan bantuan puluhan gambar-gambar dan video yang diambil semasa di sana.

0 comments:

Kalau Mahu Makan Kena Pulas Dahulu! #2

Buah Pulasan Ranum Di Pokok
Pohon pulasan yang berada di kebun belakang rumah Abah di kampung memang tidak pernah mengecewakan. Tahun ini seperti tahun-tahun sebelumnya ia berbuah lebat.

Seronok bila Abah memberitahu bahawa menjelang minggu hadapan (minggu ini) buah pulasan itu akan cukup ranum untuk dipetik. 

0 comments:

Hidup Perlu Diteruskan

Harimau Malaya
Masih belum pulih sepenuhnya daripada kekecewaan kerana kekalahan skuad Harimau Malaya kepada Thailand. Kalau diikutkan memang malas nak menulis mengenainya.

Namun begitu, inilah adat permainan. Pasti akan ada pihak yang menang dan akan ada pihak yang kalah. Terima kekalahan dengan hati yang terbuka.

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Thailand vs Malaysia
Thailand vs Malaysia 

0 comments:

Nokia Lumia 920 - RM1999

Nokia Lumia 920 - Dengan Fungsi Wireless Charging & Teknologi PureView
Harga jualan Nokia Lumia 920 dan Lumia 820 di Malaysia telahpun diumumkan secara rasmi. Nokia Lumia 920 dijual pada harga RM1999 dan Nokia Lumia 820 pada harga RM1599.

Telefon pintar yang menggunakan sistem pengoperasian terkini daripada Microsoft iaitu Windows Phone 8 sememangnya sudah lama ditunggu-tunggu kehadirannya. 

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Singapura vs Filipina  Singapura vs Filipina

0 comments:

Only in China - Wordless Wednesday #64

The Volkswagen Santana is a three-box sedan, based on the second-generation Volkswagen Passat (B2). It was first introduced in 1981 and is scheduled to remain in production (in China) until 2012. The use of the "Santana" badge rather than "Passat" echoes the use of different names for the sedan versions of the Polo (Derby) and Golf (Jetta).

0 comments:

Teka Teki Teka Tekuk #3

Antara aktiviti rutin saya dan anak-anak, tentunya sesi teka teki. Rasanya teka teki yang ini antara yang mencabar minda dan susah untuk dijawab.

Kali ini teka teki diolah istimewa oleh Nurin Iman dan adiknya, Nurin Amani.

0 comments:

Pengalaman Pertama Kali Melihat Panda

Giant Panda - Beijing Zoo
Bila sudah sampai ke China, tidak lengkap lawatan jika tidak melihat beruang panda (Giant Panda).

Pada hari ke 4 lawatan kami telah dibawa melihat beruang panda di Panda Hall - Beijing Zoo.

Bagi yang telah ketinggalan tentang catatan kembara saya mengenai - Jalan-jalan ke China, boleh rujuk pautan berikut:

2 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Malaysia vs Thailand
Malaysia vs Thailand


0 comments:

iPhone 5 - Harga Bermula Dari RM2199

iPhone 5 - Malaysia - Celcom, Maxis, Digi
Umum mengetahui bahawa iPhone 5 bakal dilancarkan di negara ini pada 14 Disember 2012. Bagi peminat Apple dan gadget, tentunya ini adalah gadget yang ditunggu-tunggu kehadirannya  [Link]. 

Walaupun terdapat kritikan terhadap tahap inovasi pada iPhone 5, ia dilihat sebagai bukan penghalang untuk Apple mengekalkan popularitinya.

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Filipina vs Singapura
Filipina vs Singapura


0 comments:

iPad Mini - Harga Bermula Dari RM999

iPad Mini - RM999 - RM1999 Di Malaysia
iPad Mini [Link] secara rasminya sudah boleh didapati daripada Apple Store Malaysia bermula dari RM999. Terdapat 2 variasi yang ditawarkan iaitu iPad Mini Wi-Fi dan iPad Mini Wi-Fi + Cellular. Bagi pembelian yang dilakukan dari atas talian, kos penghantaran adalah percuma dan penghantaran akan dibuat dalam masa 2 minggu daripada tarikh pesanan. Walau bagaimanapun, setiap pembelian dihadkan kepada maksimum hanya 2 unit.

0 comments:

The UEFA Champions League - FC Barcelona vs Benfica


 FC Barcelona  vs  Benfica

0 comments:

Info Serius Untuk Yang Serius Berblog!

Bila diselongkar semula artikel lama yang ada diblog ini, rupa-rupanya sudah banyak juga artikel yang saya tulis berkaitan dengan aktiviti berblog. Bila diperhalusi, memang ada beberapa artikel yang boleh dijadikan sebagai tips dan panduan bagi mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia penulisan di alam maya.  

0 comments:

Berblog Secara Serius? Perubahan Drastik Menghilangkan Identiti

Blog - Perubahan Drastik Menghilangkan Identiti
Bila ada masa terluang, tentunya peluang ini digunakan sepenuhnya untuk mengemaskini blog. Lupakan sementara tentang entri terkini kerana hari ini, saya secara spesifiknya akan memberi lebih tumpuan terhadap kerja-kerja mengemaskini susun atur blog. Ada sesuatu yang perlu dilakukan terhadap banner  iklan yang ada di muka hadapan blog. 

0 comments:

AFF Suzuki Cup 2012 - Malaysia vs Indonesia
Malaysia vs Indonesia


0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™