Sengaja Beri Jawapan Yang Salah

Sengaja Beri Jawapan Yang Salah
Teringat ketika Nurin Iman baru bersekolah tadika. Setiap kali Nurin Iman membuat latihan matematik, selalunya dia akan cuba meminta jawapannya terlebih dahulu. 

Sememangnya saya tidak bersetuju dengan caranya. Biasanya saya akan katakan padanya: "Kira betul-betul tentu dapat jawapannya.." Tetapi Azza pula ada pendekatan tersendiri. Dia akan beri apa sahaja jawapan... yang pastinya jawapannya itu adalah jawapan yang salah!

0 comments:

W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted

W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted


0 comments:

F1 - Lewis Hamilton Tersilap Berhenti Di Pit Pasukan McLaren!


Mungkin sudah bertahun-tahun berlumba bersama McLaren, Lewis Hamilton terlupa yang beliau sudah berlumba dengan pasukan Mercedes AMG Petronas bagi musim 2013.

0 comments:

F1 - Sebastian Vettel Menang Di Malaysian GP 2013

Sebastian Vettel Wins Malaysian GP 2013
Sebastian Vettel [Link] berjaya menamatkan perlumbaan ditempat pertama pada perlumbaan Formula 1 - Malaysian Grand Prix 2013. Dengan kemenangan ini, Sebastian Vettel mengesahkan statusnya sebagai pelumba terpantas pada sesi kelayakkan sehari sebelumnya. 

Namun begitu wujud sedikit ketegangan di kem pasukan Red Bull dan Mercedes AMG Petronas apabila kemenangan Sebastian Vettel dan tindakan  Nico Rosberg  yang mencabar Lewis Hamilton [Link] untuk kedudukan tempat ketiga dilihat sebagai mengingkari arahan pasukan (Team Orders) [Link].


0 comments:

F1 - Malaysian Grand Prix 2013 Live Stream

F1 Logo
F1 Logo
Perlumbaan Formula 1 (F1) - Malaysian Grand Prix 2013 bakal berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) pada 24 Mac 2013. Merupakan perlumbaan ke 2  didalam kalender perlumbaan bagi musim 2013.

Fernando Alonso [Link] merupakan pemenang pada perlumbaan tahun 2012. Berdasarkan prestasi semasa, peluang untuk beliau mempertahankan kemenangan adalah cerah. Namun begitu perlumbaan dijangka sengit dan faktor cuaca sudah pasti akan mempengaruhi keputusan perlumbaan.


0 comments:

Mancis Cap Lada - Wordless Wednesday #75

Mancis Cap Lada
Mancis Cap Lada
Instagram [Link]


0 comments:

The IKEA March Sale 7 - 24 March 2013

Jualan Murah IKEA Malaysia
Ramai yang ternanti-nantikannya dan kini ia telah tiba lagi! The IKEA Sale! Bermula 7 Mac yang lepas dan berakhir pada 24 Mac 2013.

Lagipun cuti sekolah akan tiba tidak lama lagi. Bagi yang berada di luar Lembah Klang tentunya boleh menggunakan peluang tersebut untuk menghadirkan diri ke sana!

0 comments:

F1 - Kimi Raikkonen Menang Australian GP 2013

F1 - Kimi Raikkonen Wins Australian GP 2013
Kimi Raikkonen berjaya menamatkan perlumbaan ditempat pertama pada Australian Grand Prix 2013

Kemenangan ini meneruskan rentak cemerlang pasukan Lotus yang bangkit dengan prestasi menakjubkan diakhir musim 2012 [Link]. Tentunya kemenangan ini merupakan langkah kanan bagi pasukan Lotus untuk menjadi pencabar kejuaraan bagi musim 2013.

0 comments:

F1 - Australian Grand Prix 2013 Live Stream

F1 Logo
F1 Logo
Perlumbaan Formula 1 (F1) - Australian Grand Prix 2013 bakal berlangsung di Litar Albert Park, Melbourne. Ini merupakan perlumbaan pembuka tirai bagi musim 2013.

Namun begitu keadaan cuaca yang tidak mengizinkan telah menyebabkan pihak penganjur menangguhkan sesi kelayakan ke sebelah pagi pada hari perlumbaan.

0 comments:

Google Reader Bakal Ditamatkan Perkhidmatan Selepas 1hb Julai 2013

R.I.P Google Reader - July 2013
Terkejut apabila terbaca berita mengenai perkhidmatan Google Reader yang bakal ditamatkan selepas 1hb Julai 2013.

Memang sayang apabila perkhidmatan yang bagus dan banyak membantu mengurus RSS ini ditamatkan oleh  pihak Google. Saya menggunakan perkhidmatan ini untuk memantau dan membaca blog rakan-rakan serta halaman web yang selalu saya kunjungi.

0 comments:

Tebus Mata Ganjaran Bonuslink - Wordless Wednesday #74

Tebus Mata Ganjaran Bonuslink di Parkson Untuk Baucer Tunai RM50
Instagram - [Link]

0 comments:

Siti - Kehadiran Ahli Keluarga Baru

Siti - Kehadiran Ahli Keluarga Baru
Tempohari ketika Nurin Amani dan emaknya ke pasar..

Menurut emaknya, ketika itu hujan renyai-renyai dan anak kucing itu mengekori Nurin Amani sehingga ke kereta. Mungkin kerana kasihankannya, Nurin Amani menangis dan beriya-iya mahu membawanya pulang. 

0 comments:

Sambal Kicap - Wordless Wednesday #73

Sambal Kicap - Wordless Wednesday #73.  Tak sempurna makan makanan Johor tanpanya!
Instagram - [Link]


0 comments:

Kemaskini Susunatur Blog Untuk Mengembalikan Semangat

Barisan Widget Baharu
Bila mood untuk menulis semakin berkurangan dan keputusan ujian muat turun daripada GTmetrix [Link] dan Pingdom [Link] tidak begitu memberangsangkan, seolah-olah memberi isyarat bahawa sudah sampai masa untuk melakukan sesuatu terhadap susunatur blog ini.

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™