Berblog Secara Serius? Masih Tercari-cari Rentak.. Mulakan Dengan Menulis Perkara Ringkas!

Masih lagi tercari-cari rentak untuk memulakan penulisan. Hmm.. ini adalah masalah biasa setiap kali pulang daripada bercuti. Cuma berharap dan berdoa agar ia tidak akan menjadi satu paradox [Link].

Blogger Tegar - Tercari-cari Rentak Untuk Menulis!

Memang sukar untuk mendapatkan rentak dan mood menulis setelah meninggalkannya untuk beberapa hari. Bila sudah selesa dengan sesuatu yang baharu akan ada perkara lain yang bakal terjejas. Itulah lumrah manusia, yang bersifat tidak sempurna.

Apa pun usaha untuk mengembalikan mood menulis ke tahap normal perlu diteruskan. Bermula dengan menulis entry yang ringkas seperti ini tentunya amat membantu dalam merangsang mood menulis.  Tanpa sebarang usaha untuk mengembalikan mood menulis, saya yakin ia akan melarat menjadi sindrom yang lebih teruk atau lebih dikenali sebagai Writer's block [Link]

Harap-harap sebelum hujung minggu ini semuanya sudah dapat kembali normal. Insyallah. Amin.


Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™