Cerita Tentang [
Hobi
]

Saya Dah Beli Ferrari Itu!

Ferrari 458 Spider baharu sahaja dilancarkan semalam oleh pengedarnya Naza Italia. Kereta ini diperkenalkan pada tahun lepas di Frankfurt Motorshow.  

Spesifikasi ringkasnya ialah enjin berkapasiti 4.5 liter, 562 kuasa kuda serta berkemampuan untuk memecut dari  0 - 100km/h dalam masa 3.4 saat![Link]

Bila terbaca mengenai harganya yang bermula dari RM1.9 juta sehingga RM2.2 juta tentunya kita sedia maklum ini bukanlah kereta orang kebanyakkan. Hanya yang benar-benar super "kaya" mampu membelinya!Biarpun harganya yang sangat mahal, permintaan terhadap model ini amat memberangsangkan. Tempahan model ini untuk 3 tahun yang akan datang telah pun dipenuhi!


Apa pun ceritanya, saya sebenarnya telah memilikinya awal seminggu sebelum ia dilancarkan oleh Naza Italia dengan kos yang jauh lebih murah!Saya punya Ferrari 458 Spider warna merah! :DAnif.. Version 2.0 dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:Penghantaran Oleh FeedBurner

Share |
:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^

Post a Comment