Berblog Secara Serius? RSSinclude Untuk Paparan RSS Lebih Menarik

Entah kenapa sejak beberapa hari yang lepas, seperti ada sahaja yang tidak kena pada blog ini. Walaupun semuanya berfungsi dengan sempurna, perasaan ini seperti menyatakan masih ada lagi yang belum lengkap!

Blogger Tegar - RSSinclude Menjimatkan Ruang!
RSSinclude - Facebook Box Template

Bila sudah terdetik dihati, maka segeralah mencari-cari widget mana yang boleh dibuang dan ditambah untuk memuaskan hati. Setelah diamati betul-betul, widget "Post Terkini" itu kelihatan amat janggal.  Widget yang dijana daripada Feedburner itu kelihatan seperti tidak serasi pada susun atur blog ini.

Maka usaha-usaha mencari widget yang sesuai dimulakan. Akhirnya setelah meneliti beberapa pilihan yang ada, saya memilih untuk menggunakan penyelesaian yang ditawarkan oleh RSSinclude [Link]. Setelah diintegrasikan didalam susun atur blog, hasilnya dapat dilihat lebih menarik.

Saya menggunakan "Facebook Box template" untuk mendapatkan kesan dan paparan lebih padat.Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™