Nurin Iman Ke Sekolah

Hari cuti peristiwa yang diberikan hari ini digunakan sepenuhnya untuk melengkapkan persediaan Nurin Iman yang bakal ke darjah 1 pada sesi persekolahan yang bermula pada minggu hadapan.  

Sempat juga pergi ke pusat membeli belah berdekatan dengan kediaman kami untuk meninjau apa  lagi barangan yang perlukan. Oleh kerana kami telah mula membuat persediaan sejak bulan September yang lalu, jadi tidak banyak lagi kelengkapan persekolahan yang perlu dibeli kecuali kelengkapan alatulis dan kasut.Tidak dapat dinafikan, walaupun anak yang hendak bersekolah begitu teruja untuk ke sekolah, ibu dan bapa juga tidak terkecual. Lebih-lebih lagi buat keluarga seperti kami yang pertama kali mempunyai anak yang bersekolah rendah! 


Cuma apa yang kami pelajari sepanjang membuat persediaan bagi Nurin Iman untuk ke sekolah ialah tidak perlu terburu-buru membeli kasut seawal yang mungkin kerana yang pastinya kanak-kanak  memang cepat membesar. Bayangkan kasut baharu yang dibeli sekitar bulan September tempohari hampir sempit walaupun ia pada mulanya dibeli besar! Anif.. Version 2.0 dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-Perkongsian Serupa 2.5 Malaysia Creative Commons. Sebarang bentuk penggunaan dan penerbitan semula artikel dari blog ini hendaklah dinyatakan pautanya serta dikreditkan kepada penulis asal. Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk Disclaimer.

Sila masukkan Email untuk melanggan artikel terkini:


Penghantaran Oleh FeedBurner

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™