Bila Cuti Panjang Datang Lagi...

Blogger also have problem! Not Just Cows, Chickens, Cats and Ikan Jaws!
Masalah biasa setiap kali cuti panjang menjelma lagi. Memang susah hendak mengekalkan momentum menulis lebih-lebih lagi bila ada aktiviti lain yang perlu dilakukan semasa bercuti.

Namun begitu, berdasarkan pengalaman lepas apabila cuti panjang datang, adalah lebih baik menghayati sepenuhnya cuti tersebut dengan sebaik mungkin [Link]. 


Mengelakkan Blog Daripada Terabai?


Menggunakan "auto post" atau "schedule post" memang satu penyelesaian yang bagus untuk mengelakkan blog daripada kelihatan seakan terabai. 

Cabaran Sebenar..


Apa pun, sebenarnya ada perkara yang lebih penting yang sukar dikembalikan momentumnya setiap kali berakhirnya cuti. Cabaran memulakan hari selepas bercuti dan mendapatkan prestasi seperti sebelum bermulanya cuti memang satu cabaran yang sangat hebat!Seorang pencinta teknologi dan sangat konservatif apabila berbicara tentang pengurusan kewangan. Bercita-cita untuk mencari jalan bagi menjadikan teknologi terkini sebagai mampu milik. Menulis berdasarkan perspektif dan pengalaman sendiri. Asalnya blog ini dibina untuk merekodkan segala perkembangan anak sulung saya, Nurin Iman. Namun begitu sesuai dengan tuntutan masa ia telah berkembang sebagai pelantar peribadi untuk meluahkan pendapat serta berkongsi buah fikiran. Jika anda dapati artikel diblog ini bermanfaat, sila kongsikannya di halaman jaringan sosial.

Share |

0 comments:

Copyright © 2017 BEAM™